Om oss

Monark Cargo är en del av Monark Exercise AB i Vansbro. I Vansbro tillverkas last- och specialcyklar under varumärket Monark Cargo men här finns även varumärket Monark Sports & Medical, som tillverkar test- och träningcyklar. 2009-2022 var vi även distributör för Bianchi i Sverige men under sommaren 2022 togs distributionen tillbaka av Bianchi. Systerbolaget Monark i Varberg tillverkar standardcyklar för konsumentmarknaden.

Khaled_green
Centro-1_600px
Närbild-utan-bakgrund_600px

"En cykel från monark är en slitvarg, en arbetshäst som tål tuffa tag och garanterar lång livslängd. Monarks cyklar finns i en mängd olika utföranden; allt från den gamla hederliga budcykeln till sparkcyklar, trehjulingar och den välkända postcykeln. Vi är veteraner på elcyklar, redan 1995 tillverkade vi vår första e-cargobike."

KVALITÉ

Monark Cargo har tillverkat cargocyklar långt innan begreppet fanns. Vi är kända för att producera hållbara produkter med lång livslängd. Våra cyklar tillverkas i Sverige av cykelmakare som sätter stolthet i verkligt hantverk, innovation och kvalitet
Läs mer under fliken Kvalité

SVENSKTILLVERKAD PÅ RIKTIGT

Vi kan verkligen säga att vi har en helsvensk produkt när vi säger att våra cyklar är Made in Sweden. Ramen produceras 300 meter från vår fabrik, som sedan behandlas och monteras hos oss i vår egen fabrik i Vansbro.
Läs mer under menyn Made in Sweden 

HÅLLBARHET

Idag pågår ett stort arbete på flera håll för att utveckla fossilfria fordon för olika behov. Med produktserien Centro är vi ett bra miljövänligt alternativ för smidig distribution av gods i innerstan ”Last mile delivery”. Vi ser att distribution via just cykel kommer att öka väsentligt.
Läs mer om det vi jobbar mot, för en hållbar framtid under fliken Hållbarhet

Kroons cykelaffär på allegatan med bror Olsen
Centro-1-korgar-utan-bakgrund_600px

FRÅN DÅ TILL NU

TA DEL AV HELA VÅR HISTORIA

Det hela började med Monark i Varberg 1908 och Kroon i Vansbro 1910. På 70-talet köptes Kroon fabriken av Monark och vi blev en del av Monark. 1996 bildades Monark Exercise AB i Vansbro och idag ingår vi i Cycleurope som är en del av Grimaldi Industri.

tidslinje