Cykelns dag

Nästa vecka på lördag är det alltså dags för cykelns dag igen, vi på Monark Exercise tänker fira detta hela veckan. Flera av våra anställda cyklar redan mycket och ofta till jobbet men nästa vecka vill vi slå ett eget rekord och kommer samla in alla anställdas cyklade km och minuter under hela veckan. Vi försöker cykla ännu mer än vanligt under veckan. Dom som vill (och det vill vi såklart) kommer också cykla på lördag och samla in sina cyklande minuter på cykelnsdag.com så att  Sverige förhoppningsvis kan slå sitt rekord igen.

På måndag kommer hela företaget åka på en gemensam cykeltur på sammanlagt ca 1 mil, självklart kommer ni se detta på våra sociala medier, hoppas ni följer det på måndag klockan 14:00.

Vi kommer under veckan visa några av våra cyklande kunder på våra sociala medier, för att visa några av de olika yrkena som använder cykeln i sitt arbete. #jobbapåcykel

Pressmeddelande från cykelns dag:

Den 3 juni firas World Bicycle Day över hela världen. Det har FN bestämt. Syftet är att visa på den nytta som cykeln har för hälsan, miljön, klimatet, jämställdheten och ekonomin.
– På Cykelns dag den 3 juni samlar vi ihop vår gemensamma cykelglädje i Sverige och siktar på att slå världsrekord – igen, säger Joakim Stenberg, VD för Svensk Cykling.

 

World Bicycle Day är det internationella namnet på Cykelns dag. Att cykla är ett smidigt sätt att ta sig runt på och få in fysisk aktivitet i tillvaron. Genom att bli mer aktiva under dagen kan människor ganska enkelt uppnå de rekommenderade aktivitetsnivåerna. Att cykla är dessutom tillgängligt, prisvärt och socialt rättvist. I år är det Svensk Cykling som arrangerar Cykelns dag i samarbete med Cykelfrämjandet. 

 

– Vi var omkring 5 000 personer som tillsammans registrerade 474 017 minuters cykeltid på Cykelns dag för två år sedan. Det motsvarar elva månader. Av denna tid samlade skolelever in 63 436 minuter, vilket motsvarar drygt sex veckor. Eftersom vi i Sverige är ensamma om att göra detta är det ett världsrekord, berättar Joakim Stenberg, VD för Svensk Cykling. 

  

I år är förhoppningen att slå det egna världsrekordet och göra Cykelns dag till en självklar temadag. Alla som cyklar den 3 juni kan hjälpa till att slå rekordet genom att registrera cyklade minuter på cykelnsdag.com senast klockan 12.00 dagen efter.  

  

– Vi vill att Cykelns dag ska bli en folkfest där vi hyllar cykelns förmåga att främja välfärd i hela världen. Cykelns dag borde vara en lika självklar temadag som Mors dag eller Kanelbullens dag. Här i Sverige anordnar föreningar, företag och kommuner massor av aktiviteter, så det är bara att ansluta till cykelfesten. I Stockholm och i Malmö anordnar Cykelfrämjandet barnvänliga cykelparader – kidical mass, berättar Per Hasselberg, Cykelfrämjandets ordförande.